Tilrettelegging av innfallsporter

Ivar Rystad er lommekjent i Tverådalen.

Forrige uke ble brukt til en del befaringer. Tverådalen er hovedinnfallsport til Lomsdal-Visten for Vefsn kommune. Vegen inn til parkeringa og selve parkeringa blir rusta opp i løpet av seinsommeren/høsten. Brua over Kvanndalselva ble opprusta i fjor høst av grunneierlaget.

Sammen med Ivar Rystad tok forvalter og prosjektleder turen opp til Fjellskardtjønna. Selv om det har vært tørt i år, er det behov for klopplegging, noe skilting og kanskje blir det en kvilarbenk oppi bakkene?

4 tanker på “Tilrettelegging av innfallsporter

  1. Kvilarbenk er vel helt malplassert i en slik innfallsport? Minst mulig tilrettelegging mener jeg. De som ønsker å besøke NP forventer heller ikke tilrettelegging.

  2. Inne i selve nasjonalparken kommer nok tilrettelegginga til å bli minimalistisk, innfallsportene ligger (delvis) utenfor selve nasjonalparken og jeg tror med fordel at de kan tilrettelegges for å få flere folk ut på tur?

  3. En kvilarbenk, klopper, merking og skilter og mye tilrettelegging er sikkert OK for de lokale som skal en tur opp i Fjellskardet, men det treffer så feil i forhold til de som skal inn i NP. Det er ikke forventet.
    Jeg skjønner at det blir gjort i beste mening og jeg vet at det er utenfor parken. Jeg viste denne bloggposten til noen bekjente sørantifra som skal gå 2 uker i L/V nå fra Lørdagen av og de var veldig overrasket. 🙂
    Det er radikalt – selv i Rondane har man ikke slikt ble det sagt.

  4. Forslag til forvaltningsplan for Lomsdal-Visten finner du her. Den er inne hos Direktoratet for naturforvaltning til faglig gjenomgang, men vil bli sendt ut på høring ca august. Høringsrunden er en god mulighet til å komme med innspill i forhold til tilrettelegging!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s